News & Events

M by モナヴァンの当選特典の変更につきまして

2021/03/04
by Pieroth Japan

昨年より販売をしておりますM by モナヴァンのワインシリーズの当選特典につきまして、2020年初めより発生している新型コロナウイルス感染症拡大による世界的影響により海外旅行の先行きが不明のため、本特典の内容をモナコ旅行より変更しご提供させていただく事が決定いたしました。

ご旅行を楽しみにしていただいた皆様には大変心苦しい限りではございますが、何卒ご理解のほどお願い申し上げます。

なお、最初の特典に代わる当選内容は下記となります。

2006 シャトー・マルゴー 750ml 6本

※当選時の確認要綱は変更ございません。
※プレゼント品の送付にはお時間をいただきます、ご了承ください。
※2021年12月31日までに当選のご連絡をいただけない場合、当選権を放棄したものといたします。

どうぞよろしくお願いいたします。

 

M byモナヴァンのワインはこちら

本日より♪フレンチのテイクアウト開始いたしました

2021/02/04
by Pieroth Japan
 
 
ピーロート初のフランス料理のテイクアウトがスタート!
 
遂にピーロートが本格フレンチとワインのセットを売り始めました
2月4日(木)より下記の4店舗限定でテイクアウト販売を行います。
 
こんな時こそ家でゆっくりピーロートワインとフレンチを召し上がってみませんか?

<注意事項>
※ ご注文は2日前から承ります。
※ お料理は、各ご注文店舗での受け取りになります。
 
 

希少!フレンチワイン・コレクション販売中!

2021/02/04
by Pieroth Japan

DRCや5大シャトーをはじめとする、グラン・クリュを多数取り揃えております!

普段なかなか手に入らない、売り切れ御免の希少なワインやセットです。

ご自身の記念年や大切な方の生まれ年のワインを手に入れてみてはいかがでしょうか。

詳細はお客様の担当者へお問い合わせください。

ワールドワインバーの営業時間につきまして

2021/01/15
by Pieroth Japan

お客様各位

いつもワールドワインバーをご利用いただきまして、誠にありがとうございます。

現在発令されている緊急事態宣言に則り、2月7日まで各店舗下記の日程で営業いたします。

お客様にはご不便をおかけいたしますが、何卒ご理解を賜りますようお願い申し上げます。

なお、営業時間中は感染症対策に配慮しご案内をしてまいります。お近くにお越しの際はぜひお立ち寄りいただけますようお願い申し上げます。

 
  営業時間
新千歳空港店 10:00 - 18:00
(金-日) 9:00 - 20:00
ペリエ千葉店 11:00 - 20:00 月・火定休
恵比寿三越店 11:00 - 19:00
羽田空港店 8:00 - 19:00
神楽坂店 11:00 - 20:00 月定休
ワテラス御茶ノ水店 11:00 - 20:00 日・月・水定休
横浜元町店 11:00 - 20:00 月・火定休
名古屋栄店 10:00 - 20:00 月・火定休
関西空港店 11:00 - 20:00 火・水定休
リンクスウメダ店 11:00 - 20:00
リンクスウメダ・B1Fラウンジ 11:00 - 20:00
福岡天神店 11:30 - 20:00 火定休
*(月-木)15:00-17:00休憩
※休業日が祝日の場合、祝日は上記営業時間にて営業し、翌日を休業日といたします。

大雪に伴うお荷物配送遅延につきまして

2021/01/12
by Pieroth Japan

平素よりピーロート・ジャパンをご利用頂きまして、誠にありがとうございます。

大雪の影響により、お荷物の配達が遅延または停止している地域がございます。

お急ぎのところ大変申し訳ございませんが、配達希望日時をご指定いただいているお客様の中には、ご希望通りの配達ができない可能性がございます。
また、ご指定のない場合でもご配送まで通常よりお時間をいただく可能性がございます。
現在下記地域にて荷受けの停止が決定しております。

≪荷受けを停止する荷物≫
 ・全国発   富山県全域、石川県全域、福井県行一部の荷物
上記荷受停止地域に関しましては、営業所受取サービスも停止しております。

お客様にはご迷惑おかけ致しますが、何卒ご理解賜りますようお願い申し上げます。

配送状況は弊社利用の運送会社に準じます。
詳細は下記よりご覧いただけますようお願い申し上げます。(各社HPへ移動します)

ヤマト運輸 宅急便等のお届け遅延状況について
佐川急便 天候不良の影響について

イベント中止のお知らせ:名古屋ミッドランドスクエア

2021/01/07
by Pieroth Japan

お客様各位

 

いつも弊社をご利用いただき、誠にありがとうございます。

来る1月9日より開催を予定しておりました下記イベントにつきまして、昨今の状況を鑑みてイベント開催の中止を決定いたしました。

名古屋ミッドランドスクエア
日時:2021年1月9日(土)~1月17日(日)

楽しみにしていただいた皆様には、開催の急遽中止につきまして心よりお詫び申し上げます。

また状況が落ち着きましたら、安全に配慮したイベント開催を目指してまいります。

何卒ご理解のほどお願い申し上げます。

Season's Greeting & Online Shop Business Hours during Holidays 2020/2021

2020/12/18
by Pieroth Japan

Dear Customers,

Thank you very much for your great patronage.We would in particular like to thank you very much for choosing us and to assure you we will continue to make an effort to increase your satisfaction and to give you the best service possible.

At the year-end and year-begining, the order and shipping schedule will be as below. We apologize in advance for any inconvinience this may cause.

Last Shipping for 2020: December 29th, 2020
Orders received by noon of December 28th will be shipped out on 29th December. In case of missing information in orders, the timely shipping is hard to be carried out,
Opening 2021: Monday January 4th
Shipping Start on January 4th, 2021
Pieroth Japan will be closed from Saturday December 30th to Sunday January 3th. We will start on Monday January 4th 2021.

2020 Beaujolais Nouveau update ! (Last update 9/4)

2020/09/04
by Pieroth Japan

Updated! (9/4)

Reserve from here!

Beaujolais Nouveau Shipping Out !


●Beaujolais Nouveau (2020)

Vineyards:Varietal Gamay Noir à Jus Blanc.Soil clay and limestones.Vines of average 35 years

Vinification:Handmade harvest with strict selection in the vineyards.Traditional semi carbonic fermentation of 4 to 5 days with controlled temperatures.

Visual:A deep carmine red colour with intense avec purple reflects.

Nose:Very expressive nose with a mix of red and black fruits ( black cherries and blackberries)

Tasting:A fresh palate with a nice touch of the ripe cherries. A soft and silky finish with a nice length A scrumptious Beaujolais Nouveau with a bit more structure to pair with typical French Bistrot Food.

Service:14 16 C

To pair with:All the usual Bistrot Food grilled meat, generous salads and pasta And of course a lot of friends

●Beaujolais Villages Nouveau  (2020)

Vines:Varietal 100 Gamay. Soil. sandy clay.Average of 30 years old vines.

Vinification: Manual harvest with quality selection in the vineyards Traditional semi carbonic maceration for 4 to 10 days in stainless steel under controlled temperatures

Color:Brilliant black cherry red

Nose:Very expressive with aromas of Black Cherries and forest fruits

Tasting: A refreshing acidity to start with, round and soft on the palate Light tannins on the edge sign of an nice extraction

Serving: Between 14 16 C

Food:pairing White meat and grilled pork A typical wine for Bistrot food to be shared with friends around the table Perfect for celebration

●Beaujolais Rosé Nouveau (2020)

・Vineyards

Vines: average of 45 years
Soil: mixed of limestone and clay

Our vines are handled under sustainable farming methods in order to preserve environment
Preserving the terroir is essential for our future but because it allows his optimum expression.

・Varietal & Vinification

Harvest: 100 by hand with strict selection within the vineyards
Varietal: 100 Gamay noir à jus blanc
Viinification: Direct Pressing followed by cold maceration


・Tasting Notes
Visual : Nice light pink colour with bright reflexions.
Nose : Fresh aromas with hints of exotic fruits ( Mango and Bananas) with a touch of elder tree flowers.
Tasting : Fresh and soft acidity with nice softness round and mouth filling. On the end you get back the touch of the exotic fruits.


・Food and wine
To be served as aperitif or over fish tapas, grilled chicken breast with spices curry) or pork chop with sautéed vegetables.
Advised serving temperature: 10 1212°C.

 

Harvest 2020 started again very early!!
It was on Thursday 19th that we officially started for the still wines. They had a very hot and extremely dry summer. But in the last 2
weeks some regular rainfall and cool nights helped the grapes to recover and enabled an optimum maturation. They have been very concerned as hail storms where predicted, but luckily they have been completely preserved from this kind of damages this year.

The vintage is starting under the best conditions and they are very confident regarding the quality. The first arrivals are showing quiet high sugar concentration and even, if less juice than usual, all signs are here for a great vintage.

Of course, as usual, it is early to have a definitive opinion, but our winemakers are confident that the results will be again on the upper scale of standards.

The Beaujolais and Beaujolais Villages areas are in very good conditions with rather small grapes full of sugar and in perfect sanitary conditions.

 

 

We are facing a hot summer again

Climate
After a very hot beginning of the month of June – we had some lower temperatures and rainfalls in the last days of the month. So the vineyards had some rest and could recover. The high temperatures are back again and we expect days at 30 to 32° C (86 to 88 Fahrenheit) this week. If vineyards are not suffering at the moment – we will need some cooler nights and additional rain in order to maintain the growth. Some rain is forecasted in the coming days – we just need to avoid any hail storms – so far we have been preserved.

The vines
Vines are nice and vigorous, the development is still ahead compared to standards. We need some dryer days to avoid the development of mildew that appeared in some areas. On the other hand with a couple of hot days coming up the situation will improve and we should be back on track.

Work in the vineyards
The growers follow the vineyard on a regular base especially fearing the appearance of mildew. Working ahead will enable us to reduce the number of treatments and make sure we maintain a perfect sanitary situation. Next to this main focus they work on the soil to grant best drainage and optimum water for the vines. We want to preserve as much leaves as possible to offer shade to the grapes for an optimum maturation. We will adjust this within the next 2 weeks according to the rain falls. So far we remain optimistic. With a couple of rain and cooler nights we could be very close to some exceptional vintages like 2015 or 2018.
As usual we are in hands of Mother Nature until now she looks to be generous with us – we just hope it will continue and we will be preserved from hail storms.

 

Picture: Young vines with grass in between to preserve soil and biodiversity, and Grapes still green but in perfect shape.

令和2年豪雨災害への義援金結果報告

2020/08/11
by Pieroth Japan

令和2年豪雨災害に被災された方を支援するため、7月9日より26日まで対象ワインを1本ご購入いただく毎に100円を日本赤十字社へ寄付する活動を進めておりました。
皆様の暖かいご協力のもと期間中対象商品が合計10,617本売されました。
これにより、弊社より1,061,700円を日本赤十字社へ寄付させていただきます。微力ではございますが、復興の一部となれば幸いです。

今回の弊社の活動に賛同いただきご協力くださった皆さまに、心より御礼申し上げます。
今後も弊社でできる限りの活動を推進してまいりますので、どうぞご協力のほどお願い申し上げます。

En Primeur 2020

2020/07/06
by Pieroth Japan

Remarkable dry white wines and very successful, expressive, soft and delicious red wines.

For a full report please click here

 

Please click here for the price information.